About

Între probabilitatea Iadului și promisiunea Raiului a mai rămas doar incertitudinea vieții. O nouă serie de prezentări despre iluzia ultimei șanse, începând din 14 Septembrie 2012. Acest blog cuprinde rezumatul acestor prezentări și vor fi publicate săptămânal. Precizăm că nu sunt articole ci doar niște rezumate, deci informația nu este completă, eventual nici foarte coerentă pe alocuri, de aceea recomandăm vizionarea prezentărilor. Acestea se pot urmări pe Intercer, Vimeo, sau Londonro. Vă mulțumim pentru vizită și sperăm ca materialele să fie de folos tuturor celor care sunt dispuși să-și pună anumite întrebări vis-a-vis de sensul vieții.

Advertisements
Comments
 1. Stevanky says:

  Sorin, am continuat ca sa ma gandesc la prezentarea: Inlaturarea Valului.
  Consider ca, pentru a intelege corect problema imaginilor gresite despre Dumnezeu, trebuie ca sa revizuim urmatoarele aspecte:

  1. Ce este revelatia si inspiratia si cum a inspirat Dumnezeu pe autorii Scripturii? Daca inspiratia era dinamica (asa cum o crede BCAZS), atunci revelatia a trebuit ca sa treaca prin filtrul cultural al autorilor. Dumnezeu a vegheat la transmitere insa nu putea face abstractie de identitatea celui prin care a transmis mesajul. O putea forta fie prin alegerea cuvintelor fie prin teoria dictarii.
  2. Intelegerea atributelor divine in totalitatea lor si, in mod deosebit cele implicate in aceasta dezbatere?
  3. Cine este YHVH din VT? Ce legatura are cu Isus-ul din NT?
  4. Care este perspectiva lui Dumnezeu cu privire la istorie si la actiunile omului (perspectiva cunoasterii, a milei, a dragostei si a dreptatii)?
  5. Cum este perspectiva umana a actiunilor umane si de asemenea (perspectiva cunoasterii, a milei, a dragostei si a dreptatii)?
  6. Filtre ale hermeneuticii umane: cultura, traditie, ratiune, emotii.
  7. Scopul revelatiei si realitatea revelata. Realitatea revelata nu urmareste o descriere a tuturor pacatelor popoarelor distruse si nici motivatiile lor.

  Sorin, cum vezi aceste aspecte?
  Multumesc anticipat si cred ca merita continuarea dialogului despre aceasta tema care ai prezentat-o. Mi se pare ca noi, ca adventisti, trebuie ca sa ne lamurim bine lucrurile si nu doar sa le acceptam pentru ca “asa am crezut din totdeauna” sau “asa cred toti”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s